Аудио сигнална опрема
8, 12, 24, 42, 48, 60, 110, 230 VAC
6, 12, 24, 42, 48, 60, 110, 220 VDC

 


Серија KLH KDH. Компактна, но гласна сирена. Електромеханички/магнетен систем. За внатрешни апликации - IP43. Одличен однос цена/квалитет. 

Серија HMK. Одличен дизајн. Електромеханички/магнетен систем. За внатрешни апликации - IP43.

Серија HPT. Индустриска сирена. 108 dB јачина. Надворешна и внатрешна монтажа - IP55. Силно синтетиќко куќиште отпорно на удари. Метални отвори за монтажа со шрафови. Специјални верзии за поврзување со телефон во погон.

Серија UWS FWS. Многу гласно универзално или противпожарно звонче. Типичен звук на звончето - до 105 dB јачина. Високо квалитетно робусно куќиште од лиен алуминиум - епоксирано. Ќелична полуга на звончето - епоксирана. Внатрешна и надворешна употреба. Можна врска со телефонски апарат. 
Серија ESG ESM ESK. Piezo сирени со голема гласност - до 105 dB. Внатрешна употреба на панелите: 22 или 30.5mm. IP65. Селектирање до 3 различни звука. 
Серија ESD ESP ESZ. Piezo панел сирена. Континуален, пулсирачки и двата звука. Мала потрошувачка на струја, јачина околу 90 dB. Монтирање во M28 отвор. Залиена електроника, отпорност на влага и прашина. 
Серија EHS EHF EHL. Извонредно силен електронски генератор на звукот - 118 dB. Надворешна и внатрешна монтажа - IP65. Квалитетно робусно куќиште од лиен алуминиум - епоксирано. 15 различни звуси - селекција преку DIP switch-еви. Циклуси и фреквенции подесиви преку потенциометар. Специјални верзии за употреба до -50 степени. 
Серија HTV. Електронски генератор на звукот со извонреден квалитет. 5 различни звуци - селекција преку DIP switch-еви. Брзина, долна, горна фреквенцијаи волумен подесиви преку потенциометар. Внатрешна монтажа IP 53.
Серија AS4. Внатрешна и надворешна употреба IP 66. Отпорна на дожд, влага, топлина, киселина, алкали... 4 типа на звукот и секвенци. Јачина до 90 dB.
Серија SE1 SE2 SE3. Моторни сирени. Силни, гласни и добро дизајнирани. Јачина до 112 dB (1m). Типичен звук на сирената. Метално куќиште, влезот за воздух и излезот се заштитени од случаен допир. Максимална чујност до 700 metara.  


Документација Големина Преземи
Аудио сигнални уреди 3.27 MB

Производители