ЕНКОДЕРИ
Инкрментални
Апсолутни
 

 

    

Програмата на инкрементални енкодери опфаќа: 
- Индустриски типови
- Hollow shaft енкодери
- Hollow shaft температурни верзии за моторни апликации
- Економични варијанти со одличен однос квалитет/цена
- Варијанти од челик што не рѓосува
  
Апсолутни енкодери:
- Singleturn
- Multiturn
- Интерфејси: Паралелни, SSI, BiSS, CAN, CANopen, Profibus DP, Interbus, Devicenet
  
  
Квалитет/доверба:
- Благодарејќи на OPTOASIC технологијата ЕДЕН чип заменува околу 200 SMD компоненти. Овој чип ја сочинува основата на секој енкодер и благодарејќи на него HENGStLER може да понуди ПОВЕЌЕ од МИЛИОН различни варијанти на енкодери:
- Различни фланши за прицврстување и осовини од 4 до 76 mm
- Резолуција од 1 до 10.000 - до 40.000 импулси по обртај
- Излезите поддржуваат до 200 кабли
- Заштита до IP67
  
Големата флексибилност овозможува, секој енкодер да се изработува специјално за познат купец и во количина од едно парче. Hengstler заедно со америчката корпорација Danaher се наоѓаат на второто по големина место како производител на енкодери. 

  

 

Документација Големина Преземи
Енкодери - комплетен каталог 8.17 MB

Производители