Фотосензори

На располагање се преку 100 различни серии на сензори и неколку илјади модели. На сликата е прикажана една од поновите серии на сензори серија8

Метално куќиште - поцинкувано па пластифицирано со сертификат за прехрамбена индустрија, стаклена оптика, ротирачки метален М12 конектор, мали димензии, многу можности за вградување. Во оваа серија развиени сите типови на сензори: приемник+предавател, сигурносни сензори, ретрорефлективни, дифузиони, дифузиони со гушење на позадината, сензори со стакларник и пластични фибероптички кабли, контрастни, ласерски, и ултразвучни со гушење на позадината. Врвните карактеристики овозможуваат да со него да можеме да го замениме било кој постоечки сензор. Препорачуваме.

Документација Големина Преземи
Серија 8 data sheet 1.44 MB

Серија 18: Решение на сите проблеми со детекција на транспарентни објекти. Ова е специјална серија баш за таа намена. специјалната конструкција на овој ретрорефлектирачки сензор со ЕДНА леќа (внатре во сензорот се наоѓа полупропустливо огледало кое овозможува и праќање и примање на светлина низ една леќа) му овозможува да нема мртва зона туку може да се монтира и на самиот предмет кој треба да се детектира. Најсовремените софтверски и хардверски решенија, метално куќиште, исклучителната IP заштита го прават идеален за многу апликации во полначниците на сокови, вода или пиво.

Документација Големина Преземи
Серија 8 data sheet 515 KB

Серија 25: Нова економична серија која со свиоте карактеристика ги задоволува поголемиот број на секојдневни апликации. Се изработува во сите варијанти: како troughbeam, ретрорефлективни, дифузиони или дифузиони со background suppresion или foreground suppresion верзија. Пластично куќиште и оптика, исклучително компактни димензии.

 

Вилјушкасти сензори: Намена - детекција на лабели. Фото принцип, капацитативни и ултразвучни или комбинација од овие принципи овозможува детекција на било какви лабели на на било каква позадина. На сликата е прикажан најновиот FORK сензор GS 06 кој ги обединува сите добри особини на прдходните модели.

Покрај детекцијата на лабели, вилушкастите сензори можат да бидат и класични за детекција на објекти како и CCD мерни сензори за мерење дијаметар и контрола на ивици.

Документација Големина Преземи
Forked сензори 773 KB

 

Документација Големина Преземи
Фотосензори - комплетен каталог 9.05 KB

 

 

Производители

 

 

 

 

 

 

 

.