Elan е Schmersal-ова фирма чија специјаност е производство на исклучително квалитетни и робусни уреди. Било да се во прашање тастери, крајни прекинувачи, дворачни команди, цевкасти прекинувачи или бампери, сигурносни прекинувачи, стоп тастери, или водоотпорни хигиенски тастери - висок квалитет, долготрајност, најквалитетни материјали, доверливост, долгогодишно искуство во производството на вакви уреди се карактеристиките на она што Elan го прави. Меѓутоа ако основниот критериум за избор на производот е ниската цена - тогаш Elan сигурно не е фирма за Вас.

 N серија: Специјални светлечки тастери и индикаторски лампи кои ги задоволуваат најстрогите хигиенски стандарди во прехрамбената индустрија. дизајнот е повеке пати наградуван. Овозможува заштита на работниците од можни инфекции или болести, а исто така ги штитат и производите од контаминација од страна на машините. Степен на заштита дури до IP69К (DIN 40050) - отпорност на перење со хемиски средства под висок пртисок. “Супер сјајни“ LED диоди со скоро неограничен рок на траење наместо класични сијалици - нема потреба за замена што не е беззначајно со оглед на хигиенските стандарди.

Документација Големина Преземи
Хигиенските тастери на N серијата 1.02 MB

На сајтот на Elan можат да се пронајдат доста производи покрај кои стои натпис:

"Devices you will probably only find here"

- уреди кои веројатно ќе ги пронајдете единствено овде. Нвистина програмата на Elan изобилува со специјализирани уреди кои тешко може да се најдат кај други производители. на сликите доле погледнети некои од производите. Комплетната програма може да се погледне на веб сајтот на Elan: www.elan.de.

Представуваме и бампери - уреди од мек материјал - гума, со вграден прекинувачки елемент. Исто така и joystck за вградување во Fi30 otvori.

Документација Големина Преземи
Enabling devices 1.21 MB
Interlock uredi - комплетен каталог 9.47 MB

 

 

Производители